fbpx
2022-03-21 Andreas

Fem tips för en lyckad interimslösning

Har du planer på att ta in en person för ett tillfälligt uppdrag, eller känner att konsulten du hyrde in inte blev som du tänk dig? Här har vi samlat några värdefulla tips för att din interimslösning ska bli så bra som möjligt.

Kanske behöver du tillfälligt förstärka under en föräldraledighet eller för att en rekrytering drar ut på tiden eller så vill du helt enkelt prova ett nytt affärsområde men inte anställa innan du vet att satsningen kommer att flyga.
Oavsett anledning så finns det några saker som är bra att tänka på för att interimslösningen ska bli så bra som möjligt.

Här kommer några av våra bästa tips för att det ska fungera optimalt

  1. Var säker på om det verkligen är en interimslösning som är det bästa alternativet. Om du egentligen vill anställa så är det inte säkert att lösningen kommer att fungera, varken för dig eller den konsult du väljer.
  2. Var tydlig med vilka förväntningar du har på personen och vad som faktiskt är rimligt. Ett tydligt fokus gör det enklare för konsulten att snabbt komma in i verksamheten och göra skillnad där ni behöver det.
  3. Var tydlig med förutsättningarna och välj en kandidat som passar för just de förutsättningarna. Om det gäller en roll där du kan tänka dig att anställa personen efter ett tag, var säker på att kandidaten är med på det. En del interimskonsulter vill bara ta tidsbegränsade uppdrag och inte anställas på den arbetsplats där de hyrs in.
  4. Välj alltid en kvalitetssäkrad interimskonsult. Det blir förmodligen lite dyrare men då vet du att konsulten verkligen kan de områden där du behöver hjälp.
  5. Behandla konsulten som vilken medarbetare som helst. Det är aldrig bra att skapa en vi och dem känsla på kontoret. Se till att personen känner sig som en i gänget och en självklar deltagare på konferenser, julbord och AW:s. Det kan kännas som bortkastade pengar men det är alltid bra att visa företage tsom en trevlig arbetsplats – employer branding och intern employer branding är aldrig bortkastade pengar.

Vill du veta mer om interimslösningar hör av dig till Magnus Wallén eller Peter Berg.

Vi har alltid ett gäng kvalitetssäkrade konsulter som är redo för sitt nästa uppdrag – här hittar du de konsulter vi har tillgängliga just nu.


Verifierad av MonsterInsights