fbpx
Tillsatt
2023-05-16 Magnus Wallén

Content Writer till internationell koncern - interimsuppdrag

Till ett heltidsuppdrag på sex månader på en större internationell koncern söker vi en Content Writer. Rollen innebär att skapa budskap och texter för framför allt digitala kanaler som web, social media. Erfarenhet av marketing automation är ett krav.

Ett spännande uppdrag för en kreativ content writer inom digital kommunikation

Om oss
För oss kommer människan alltid först. Och tekniken först därefter. Du ska alltid kunna vara uppkopplad med de och det som betyder mest för just dig. Vår övertygelse är att uppkopplade samhällen är starkare samhällen. Som en medarbetare kommer du att vara en viktig pusselbit av en större internationell organisation som vill skapa samhällsnytta genom att leverera förstklassig uppkoppling i de samhällen vi verkar.

Kunden är mitt i en pågående stark digital transformation och vi tror att alla på något sätt är innovatörer. Därför välkomnar vi personer som tänker nytt, på sitt eget vis.

Vad du kommer att göra
Vi söker nu en kreativ och engagerad Content Writer till vårt marknadsteam. Du ansvarar för att i text förmedla bilden av kunden som en säker och framåtlutad partner till våra företagskunder. Du arbetar med att skapa budskap och texter för framför allt digitala kanaler som web, social media och marketing automation. Just i denna rekrytering söker vi en kollega som specifikt kan stärka upp inom området Marketing automation och 121-kommunikation, dvs kommunikation via bland annat e-post och sms kopplat alla olika faser av kundresan.

Du blir en del av kundens marknadsteam som består av duktiga och härliga kollegor i roller inom bland annat projektledning, content creation, digital marketing och sales activation. I rollen arbetar man även nära kollegor i våra systerteam, som exempelvis Digital Channels, Customer Base Management och Business Management. I uppdraget rapporterar man till marknadschefen för kunden

Vem du är
För att trivas i rollen brinner du för kommunikation och i synnerhet det skrivna ordet. Vi tror att vi ständigt kan bli bättre och söker en person som har ett stort intresse för storytelling, samt följer trender och utveckling inom digital kommunikation.

Det är också av stor vikt att tycka om att nätverka och att arbeta tvärfunktionellt mellan olika divisioner och funktioner för att lyckas i rollen. Erfarenhet från B2B- och/eller teknikbolag är meriterande. Eftersom kundkommunikationen framför allt sker på svenska, samtidigt som vi är del av ett globalt bolag, kräver rollen flytande kunskaper i såväl svenska som engelska.

Du har inga problem med att sätta dig in i att förstå och förklara komplexa produkter på ett enkelt och tilltalande sätt för målgrupperna. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom kommunikation, journalistik eller digital marknadsföring, eller annan motsvarande eftergymnasial utbildning.

Kompetenskrav

Skallkrav:

– Nytänkande
– Akademisk utbildning inom kommunikation, journalistik eller digital marknadsföring, eller annan motsvarande eftergymnasial utbildning
– Kommunikativ i såväl tal – som skrift, svenska och engelska
– Digital kommunikation, inom web & social media
– Erfarenhet av Marketing Automation

Meriterande:

– Erfarenhet från B2B- och/eller teknikbolag

Om uppdraget
Heltidsuppdrag med start 2023-06-01 som löper till 2023-11-30. Placeringsort Solna, på plats där två dagar/vecka.

Så söker du

Vi intervjuar löpande och tillsätter omgående när vi hittar rätt kandidat. Skicka din Linkedinprofil och en kort beskrivning varför du du söker rollen till magnus.wallen@team720.se, Frågor? Ring Magnus på 0702-687420.

Verifierad av MonsterInsights