fbpx
2023-08-22 Andreas

Anders, 49: Därför satsar jag på livet som interimskonsult

Med ett långt yrkesliv som fast anställd valde Anders, 49, att i våras säga upp sig från en anställning för att prova på livet som interimskonsult.
– För mig var det inte ett svårt val men jag hade nog tvekat mer om jag var yngre och saknade den inre trygghet och erfarenhet som jag bär med mig nu, säger han.

Anders började sin karriär som management trainee och sedan dess har det rullat på. Under åren har han jobbat inom en rad olika branscher och har en bred erfarenhet från marknad, kommunikation, CRM och affärsutveckling. De senaste åren har han fokuserat på att jobba med att ta fram kommunikationsstrategier och digitala koncept som kundklubbar och att lojalisera kundflöden. 

Använt sig av interimslösningar
Under många år av sin karriär har Anders jobbat som marknadsdirektör och då har han varit en flitig användare av interimskonsulter och har mycket god erfarenhet av att rekrytera in specialister för tidsbegränsade uppdrag.

– Jag bär med mig så bra erfarenheter och kunskap från interimskonsulter och det är något som gjorde mitt val enklare.

När har du själv valt att använda dig av interimskonsulter snarare än att anställa?
– Vid flera olika tillfällen. Det har till exempel varit när jag behövt fylla en ledig stol vid tidsbegränsade uppdrag som föräldraledighet men också när jag velat testa ett nytt affärsområde. När man behöver ta in en expert under en begränsad tid för att se om det flyger.

Tog ett beslut
I våras valde Lars själv att säga upp sig från sin fasta tjänst för att testa vingarna som interimskonsult.
– Jag har de senaste två åren veckopendlat och var trött på resandet och eftersom min familj inte var intresserad av att flytta så valde jag att säga upp mig.

Vad ser du mest framemot?
– Jag lockas av flexibiliteten. Att man kommer in under en tidsbegränsad period och har en uppgift att lösa och att jag kan bidra med min breda erfarenhet.
Den personliga utvecklingen som det innebär när man får lära sig fler branscher är en annan sak som Lars ser som positiv med frilanslivet.
– Det man ger upp är tryggheten men jag känner inget våldsamt behov av den längre. Mina barn är större nu och att få ett utvecklande och utmanande jobb känns viktigt.

Tror du att det  var lättare för dig att ta det här beslutet nu när du jobbat så pass länge och har mer erfarenhet, än det hade varit om du tagit beslutet för 15 år sedan?
– Ja, så är det. Både när det gäller min familjesituation, men också för att många interimsuppdrag kräver att man har en gedigen erfarenhet och snabbt kan sätta igång med ett arbete. Att ha skaffat sig den erfarenheten tror jag därför är viktigt om man ska få uppdrag.

Du har precis kommit ut på marknaden. Hur ser ditt drömuppdrag ut?
– Det ska vara ett jobb där jag snabbt kan göra nytta och där man får se ett resultat. Gärna i en operativ värld. Ett uppdrag inom kommunikation, marknadsföring där jag kan skapa en betydelse för företaget.

Är du nyfiken på interimskonsulter som Anders och vill veta mer? Kika på tillgängliga konsulter.

Verifierad av MonsterInsights