fbpx
2019-05-09 Andreas

Experten som hjälper er att hitta rätt kompetens

Lisen Sellén är en av experterna inom digital kompetens på Team720

Digitaliseringen går i ett rasande tempo – och i takt med den föds behovet av flera nya kompetenser.
Om ni är osäkra på vad ni egentligen behöver är det klokt att ta hjälp av en rekryterare som har koll på läget.
– Många gånger vet kunden inte riktigt själv vilken kompetens den söker, då är det min roll att guida och försöka bena ut vilken typ av person som behövs, säger Lisen Sellén expert på digital kompetens på Team720.

Att digitaliseringen har skapat nya utmaningar och möjligheter är de flesta medvetna om. Men med digitaliseringen har också behovet av en helt ny verktygslåda, fylld av digitala spetskompetenser, vuxit fram. Områden som konvertering, digitala intäkter och seo är nu ett måste för de flesta företag som vill överleva och blomstra även i framtiden.

Men att hitta och rätt kompetens och veta hur man ska lyckas rekrytera in den till sitt eget bolag är inte helt lätt – framförallt inte om man själv saknar den digitala spetskompetensen.

Det är här Team720, rekryteringsspecialisten med digitalt dna,  kommer in i bilden.

– Det unika med oss är att vi alltid är två seniora rekryterare i våra uppdrag. Dels en sådan som jag, men djup expertis och kunskap inom ett område. Dels en erfaren rekryterare med fokus på personbedömning via djupintervjuer, tester, analyser och arbetsprover . Tillsammans levererar vi kvalitet utöver det vanliga, säger Lisen Sellén.

Vad är din roll som rekryterare?
– Jag är den som är experten vad gäller att bedöma digital kompetens. Min kunskap och erfarenhet gör att jag kan guida kunden kring kompetensbehov och rollbeskrivningar samt ställa relevanta frågor till kandidater för att på djupet förstå deras profil.

Du har själv jobbat med olika digitala roller och har digital spetskompetens inom flera områden– vad letar du efter hos kandidater?
– Oftast är personlighet överordnat kompetens. Det finns i regel flera kandidater som har relevant bakgrund och kompetens, men att vara rätt person för företaget och kulturen, det är en annan utmaning.

Vilka spetskompetenser är speciellt eftertraktat på marknaden just nu?
– Jag ser att många söker expertkompetens inom smalare områden såsom SEO och konvertering men även analys. Det finns större utbud av och lättare att hitta mer övergripande kompetens som exempelvis digitala projektledare och kommunikatörer.

Lång erfarenhet
Lisen Sellén jobbar idag som seniorkonsult på Media720 och som digital expert på Team720. Lisen har en lång erfarenhet på både kund- och konsultsidan som managementkonsult, projektledare och strateg på reklambyrå, digital chef och e-handelschef samt VD på mediehus.

– Det digitala har varit min röda tråd, alltifrån digitala affärer och konvertering till kundmöten och marknadskommunikation. Något som kommer väl till pass, inte minst när det gäller att hjälpa kunder att rekrytera in digital kompetens.

Behöver du hjälp med rekrytering av digital spetskompetens?
Hör av dig till Lisen Sellén, Peter Berg eller Magnus Wallén på Team720.

Läs även

2024-05-16
Svårt att välja rätt kandidat när allt fler använder AI för att skriva sitt CV
[...]
2024-04-18
Därför tar allt fler hjälp av en mentor i sin yrkesroll
[...]
2024-02-21
Interimsmarknaden - tankar om timpriser, kompetens och aktörer
[...]
Verifierad av MonsterInsights