fbpx
Söka jobb
2024-10-15 Björn Lorentzi

HR-chef till Svensk Direktreklam

HR-chef till medie- och distributionsföretag i spännande förändring.
Vi ska bli ett företag i världsklass för våra kunder och medarbetare!
Henrik Olsson, vd på Svensk Direktreklam
Henrik Olsson, vd på Svensk Direktreklam

Vi söker en engagerad och erfaren HR-chef till vårt team på Svensk Direktreklam. Vill du vara med och forma framtiden för ett väletablerat företag inom medieindustrin?

Vi har nyligen fått nya danska ägare som själva arbetar inom samma bransch och som är mycket långsiktiga i allt de gör. Inte minst HR-arbetet som värderas mycket högt.

Det innebär en spännande tid av utveckling, förändring och tillväxt för oss och våra kunder. Du kommer att ha en nyckelroll i ledningsgruppen för att driva HR-arbetet framåt. Både i samarbetet med våra nya ägare och tillsammans med företagets medarbetare och chefer.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

Som HR-chef hos oss kommer du att få en central roll i att driva, utveckla och implementera HR-strategier och operativa insatser som inte bara stödjer, utan också stärker företagets affärsmål. Du kommer att vara nyckelpersonen som tillsammans med organisationen vidareutvecklar företagskulturen så att den speglar våra värderingar och framtida ambitioner. Som medlem i ledningsgruppen kommer du att ha ett stort inflytande på att stötta verksamheten strategiskt och operativt. Det innebär att du kommer bidra till hela organisationens framtida utveckling tillsammans med ett engagerat och starkt team.

Du kommer också att ha ansvaret för att rekrytera och utveckla våra team samt arbeta nära våra ledare för att stötta dem i deras ledarskapsutveckling. Med din expertis kommer du tillsammans med företagets jurist att säkerställa att vi följer arbetsrättsliga krav och kollektivavtal samtidigt som du tar hand om personalfrågor på ett effektivt och professionellt sätt.

Förutom strategiskt arbete finns en operativ vardag i ett företag under förändring av små och stora vardagliga HR-relaterade frågor som också kräver ditt stora engagemang. Eftersom du är erfaren tycker du även att detta arbete är både viktigt och roligt.

Kvalifikationer och erfarenheter

  • Minst 5 års erfarenhet som HR-chef eller i ledande HR-roll.
  • Erfarenhet från att arbeta i en skandinavisk koncern och/eller inom produktion, distribution, logistik är meriterande, dock inte ett krav.
  • Tidigare erfarenhet som medlem i en ledningsgrupp, med förmåga att växla mellan strategiska och operativa frågor och arbetsuppgifter.

Kompetens och kunskapsområden

  • Strategiskt HR-arbete: Erfarenhet av att tillhandahålla HR-lösningar som stöttar företagets långsiktiga mål och strategiska riktning.
    • Organisationsutveckling: Forma och utveckla företagskultur samt organisationsstrukturer.
    • Ledarskap och teamutveckling: Utveckla och coacha ledare och team.
    • Arbetsmiljö: Hantera och utveckla arbetsmiljöfrågor samt implementera lösningar för detta.
  • Praktiskt HR-arbete: Du har inte kommit för långt ifrån vardagliga arbetsuppgifter på en HR-avdelning i din karriär utan kan bland annat även hantera:
    • HR-administration och utveckling
    • Arbetsrätt: Arbetsrätt, kollektivavtal och hantering av personalärenden.
    • Rekrytering och testverktyg: Rekryteringsprocesser samt användning av testverktyg inom HR.

Personliga egenskaper

  • Proaktiv och ansvarsfull: Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar proaktivt för att driva projekt framåt.
  • Kommunikativ och förtroendeingivande: Du är utåtriktad och har en naturlig förmåga att bygga förtroende och relationer med både kollegor och ledning.
  • Empatisk och samarbetsinriktad: Du är relationsskapande och har lätt för att samarbeta med medarbetare på alla nivåer inom företaget.
  • Holistisk och lösningsorienterad: Du har ett helhetsperspektiv och är skicklig på att hitta lösningar som är gynnsamma för både företaget och medarbetarna.
  • Egen drivkraft och struktur: Förmåga att hantera en dynamisk och mångsidig vardag med fokus på detaljer och leverans.

Förmåner och fördelar

  • Flextid och möjlighet att arbeta på distans vid behov.
  • Friskvårdsbidrag och tillgång till företagshälsovård.
  • Tjänstepension och bra försäkringspaket.
  • Möjlighet till kompetensutveckling och deltagande i externa utbildningar och nätverk.
  • En inkluderande och dynamisk arbetsmiljö med möjlighet att påverka och forma företagets framtid.

Anställningsform

Fast anställning med omgående tillträde. Provanställning tillämpas.

Ort/placering

Heltid med placering på företagets huvudkontor i Stockholm. Resor till vårt kontor i Uppsala sker löpande.

Ansökan

Låter detta som en roll för dig? Skicka in din ansökan här och ange ”HR-chef”. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kenny. Vi intervjuar löpande och tillsätter så fort vi hittar vår nya HR-chef, så vänta inte för länge.

 

Om oss

Svensk Direktreklam är Sveriges största privata direktreklamföretag och sysselsätter närmare 400 anställda på 34 franchiseföretag. 7000 deltidsanställda utdelare gör företaget till en av Sveriges största ungdomsarbetsgivare.

Företaget har 45 års erfarenhet av direktreklam och distribuerar årligen över en miljard trycksaker till Sveriges konsumenter. Företaget arbetar i hela värdekedjan kring direktreklam: från kampanjmål, målgruppsurval, idé, utformning, tryck och distribution av reklamtrycksaker till uppföljning och mätning av reklamens effekter. Direktreklam är ett av Sveriges starkaste medier med ett genomsnittligt observationsvärde inom sällanköpshandeln på 47 procent.

Svensk Direktreklam är postoperatör och hanterar oadresserad reklam. Svensk Direktreklam är miljöcertifierad enligt ISO 14001 och omsätter cirka 500 Mkr.
Sedan 1 januari 2024 ägs Svensk Direktreklam av North Media.

Läs mer om oss och våra ägare:

https://sdr.se/

https://www.northmedia.dk/

Verifierad av MonsterInsights