fbpx
Tillsatt
2023-06-27 Magnus Wallén

Digital Business Manager till Keesing

Till Keesing, Sveriges ledande företag inom tankesport, söker vi en Digital Business Manager. En helt nyinrättad tjänst med fokus på att utveckla och öka företagets digitala intäkter. Rollen passar en person som arbetat med digitala intäkter på ett företag inom media, e-handel eller liknande. Dessutom krävs erfarenhet av att ha drivit en produkt eller tjänst med budgetansvar.

En helt ny roll på ett framgångsrikt internationellt medieföretag

Keesing Sverige är marknadsledande inom korsord och ordspel i Sverige och en del av Keesing Media Group, världens största företag inom ”braintainment”. Vi expanderar just nu snabbt och utmanar hela marknaden för ordrelaterade spel, logiska pussel, frågesporter och korsord över hela Sverige.

Med vår helt nya digitala e-handelsplattform, Tankesport.se, Sveriges största online-ordlista, Synonymer.se, samt våra egenutvecklade toppmoderna system erbjuder vi i dag ett digitalt universum för alla de hundratusentals nyfikna besökare vi har varje dag. Men vi ser att det finns så mycket mer att erbjuda!

Därför söker vi nu efter dig som vill leda vägen på detta datadrivna digitala äventyr. Som Digital Business Manager är du vår digitala affärsspecialist och en nyckelspelare hos Keesing Sverige. Du kommer att vara ansvarig för vår digitala tillväxt – från försäljning av annonser till vår nuvarande produktportfölj av både digitala och fysiska produkter som säljs i vår e-handel – samt nya digitala tjänster och produkter i takt med att vi utforskar nya marknader och segment. Med vår betydande sajttrafik kommer du bland annat att hantera en programmatisk annonsmiljö och optimera våra intäktsflöden från e-handel, onlinetävlingar och digitala korsordsprodukter mm.

Övergripande om tjänsten
Ditt huvudsakliga mål är att leverera enligt vår affärsplan för det digitala affärsområdet genom att öka både omsättning och EBITDA från nuvarande och framtida digitala affärer. Du kommer att hantera och optimera försäljningen samt fortsätta utvecklingen av vår portfölj av onlineprodukter. Du kommer att jobba med att öka vår räckvidd i målgruppen och säkerställa en användarupplevelse i världsklass. I din roll som beställare kommer du att styra utvecklingen av tjänster med hjälp av interna och externa utvecklare och specialister.

Dina arbetsuppgifter:
• Ansvara för den övergripande digitala verksamheten på Keesing Sverige, vilket innefattar försäljning av annonser, e-handel och digitala B2C-produkter som digitala korsord och olika typer av onlinespel
• Via våra säljpartners samt interna och externa specialister hantera och optimera vår betydande programmatiska annonsaffär
• Säkerställa att de olika webbplatserna och produkterna presterar enligt plan, övervaka och rapportera KPI:er samt adressera avvikelser
• Leda projekt för ständig förbättring av sajterna och produkterna ihop med interna och externa utvecklare och specialister
• Genomföra A/B-tester och andra CRO-initiativ för att optimera en hållbar och växande affär

• Säkerställa att digitalt innehåll, produkter och kampanjer ligger i linje med våra varumärkes-, försäljnings- och marknadsföringsstrategier
• Säkerställa att alla webbplatser är SEO-optimerade
• Kravställa på vårt utvecklingsteam, teknikleverantörer och säljbolag för att säkerställa att funktionalitet, teknik och försäljning fungerar tillfredsställande utifrån uppsatta mål

Om dig
För att lyckas som Digital Business Manager på Keesing Sverige behöver du älska att jobba med ständig förbättring. Du bör ha ett särskilt intresse för och erfarenhet av programmatisk annonsförsäljning och intäktsoptimering. Du är en erfaren projektledare och har eventuellt tidigare arbetat som affärschef och produktägare. Du trivs i en datadriven verksamhet, har goda analytiska och tekniska färdigheter och är bekväm med att fatta viktiga affärsbeslut.

Eftersom du kommer att samarbeta med kollegor från många olika team (försäljning, utveckling, redaktion, affär, design) är det viktigt att du är skicklig på att kommunicera, är kreativ, lösningsorienterad och aldrig tvekar inför att prova nya idéer. Som person är du nyfiken, driven och affärsinriktad, och vi förväntar oss att du är en härlig kollega som människor trivs att arbeta tillsammans med.

På Keesing Sverige kommer du att vara en del av ledningsgruppen och rapportera till VD. Du kommer att arbeta nära det svenska teamet i det dagliga arbetet, men du kommer också att vara en del av ett större internationellt digitalt team. Det är viktigt att du trivs med att ta stort personligt ansvar och att du tycker om att arbeta både självständigt, proaktivt och som en del av ett team för att nå våra gemensamma mål.

Hjärngympa, korsord, sudoku, frågesporter, språk och ordklureri utgör kärnan i vår verksamhet och det skulle naturligtvis vara mycket trevligt om du delar några av dessa intressen med oss.

Du har följande kvalifikationer:
• Affärssinne och ledarskapstalang
• Erfarenhet av att ha jobbat nära eller direkt med programmatisk annonsförsäljning
• Förståelse för SEO, SEM och CRM
• Erfarenhet av projektledning/produktägarskap
• Tekniska och analytiska färdigheter
• Goda kommunikations- och samarbetsförmågor
• Stor förståelse för hur konsumenter/användare agerar i en digital kontext
• Erfarenhet av analys i Google Analytics
• Har kunskap om Googles och Facebooks plattformar och analysverktyg
• Meriterande om du har erfarenhet av e-handel
• Förståelse för hur man driver och utvecklar en kommersiell onlineverksamhet

• Talar och skriver flytande svenska och engelska (nordiska språk är meriterande)

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi erbjuder flexibla och individuella arbetsvillkor och främjar en hållbar balans mellan arbete och privatliv. Vi tillämpar ett flexibelt hybridarbete och du väljer själv om huvudsakliga arbetsplats ska vara på vårt Stockholmskontor (city) eller på Köpenhamnkontoret (Ørestad).

Om Keesing

Keesing Sverige är den ledande leverantören av tjänster och produkter inom hjärngympa, såsom korsord, sudoku, frågesport och andra ordspel. Tillsammans med ett team av Sveriges mest erfarna korsordsskapare, redaktörer, designers och utvecklare – och med hjälp av toppmodern teknik – erbjuder vi korsordsentusiaster över hela Sverige unika och anpassade utmaningar – både digitalt och i tryck.

Om Keesing Media Group
Keesing Media Group är störst inom braintainment i världen, producerar över 200 miljoner korsordstidningar per år och erbjuder massor av andra kluriga spel. Företaget har vuxit till marknadsledare både digitalt, i tryckt form och i app-format. Keesing har sitt huvudkontor i Amsterdam och på något av de 12 kontoren över hela Europa och Nordamerika arbetar dammanlagt fler än 450 medarbetare . För mer information, besök gärna www.keesing.com eller www.keesing.se.

Så söker du
Du ansöker genom att klicka här. Märk din ansökan ”Digital Business Manager”. Vi intervjuar löpande och tillsätter omgående när vi hittar rätt kandidat. För ytterligare frågor om tjänsten kontakta Magnus på 0702-687420, eller via magnus.wallen@team720.se.

Verifierad av MonsterInsights