fbpx
Tillsatt
2021-10-20 Magnus Wallén

Marketing Automation-specialist till Bonnier News

Bonnier News har ett akut behov av en MA-specialist. Uppdraget löper på fyra månader och möjlighet till anställning finns efter avslutat uppdrag. Rollen innebär i stora drag att driva utveckling och kravställning inom marketing automation relaterat till data och analys.Bygga kundresor via e-post och sms, arbete med segmentering och analys. Rätt person har några år erfarenhet av en liknande roll.

 

I rollen som MA-specialist ingår du i ett team vars syfte är att öka den digitala tillväxten inom läsarintäktsaffären genom fokus på automatiserad och datadriven kundkommunikation i en ständigt föränderlig värld..

Målbilden för ditt arbete är att bidra till en ökad grad av automatisering och datastyrd segmenteringslogik inom de digitala kanalerna för att effektivisera vår kundbearbetning inom läsarintäktsaffären. Här får du chansen att bli expert på hela flödet och är involverad i samtliga steg för att påverka kundbeteenden och försäljning i digitala kanaler.

Ansvarsområde
– Driva utveckling och kravställning inom marketing automation relaterat till data och analys.
– Strukturera, testa, utföra, följa upp och optimera all kundkommunikation via digitala kanaler.
– Bygga kundresor främst via e-post och sms.
– Fokus också på segmentering och analys.
– Säkerställer leverans och uppfyller KPI:er.
– Stödja övergripande försäljningsmål genom att bygga och upprätthålla konverterande kommunikationsflöden.

Kvalifikationer och färdigheter
– Du har 1+ års erfarenhet av att jobba med digitala kanaler och att bygga automatiserade kundresor i liknande roller.
– Du har god förståelse för målgruppsstyrning och är van att skapa segment på den data som finns tillgänglig.
– Erfarenhet av Marketing automation som användare och kravställare. (exempelvis Adobe Campaign, Eloqua, Marketo, Salesforce).
– Operativ erfarenhet av automatiserat och datadrivet marknadsproduktionsarbete och riktade aktiviteter/ CRM samt av A/B-testning.
– Kunskap om dataflöden mellan olika system, web-verktyg och Google- analytics.
– Flytande Svenska och Engelska i tal och skrift.

Meriterande
– Erfarenhet av Salesforce marketing cloud.
– MA-utbildning från yrkeshögskola.

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss och vara framgångsrik i din roll behöver du vara en ”doer” med god förmåga att självständigt strukturera ditt arbete, du är flexibel samt älskar förändringar och trivs i en utvecklande miljö där det händer mycket.

Vi värderar personliga egenskaper högt och ser att du är en person som är en relationsskapare. Hos oss arbetar man mycket med samarbeten mellan våra varumärken och avdelningar. Du kommer arbeta främst med E-postutskick men på sikt med flera olika digitala kanaler med stora datamängder och du behöver vara flexibel och agil i ditt arbetssätt och det är självklart för dig att ligga i framkant och hålla dig uppdaterad med den senaste kompetensen inom digital- och beteendestyrd kommunikation. Då du kommer arbeta med stora mängder data är det ytterst viktig att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete.

Övrig information
Du kommer att tillhöra marknadsteamet som idag består av 30 personer och rapporterar till Head of Marketing Automation och Customer Experience.

Så söker du uppdraget
Eftersom tillträde sker omgående och löper under fyra månader kontaktar du Magnus på telefon 0702-687420 eller mailar din Linkedinprofil med ”MA-Specialist” i ämnesraden till magnus.wallen@team720.se

Om Bonnier News
Besök Bonnier News för mer information om oss och vad vi erbjuder.


Verifierad av MonsterInsights