fbpx
Tillsatt
2022-01-03 Magnus Wallén

Journalist med passion för miljö- och hållbarhetsfrågor

Miljö & Utveckling är ett oberoende magasin och en digital nyhetstjänst för de som arbetar professionellt med miljö- och hållbarhetsfrågor i inom näringsliv och offentlig sektor. Vi driver även nyhetstjänsten Hållbart samhällsbyggande och arrangerar Miljöstrategidagarna, en mötesplats för hållbarhetschefer och miljöstrateger, samt delar varje år ut Miljöstrategipriset.
Vi söker nu en journalist som vill driva och stärka vår journalistik och bevakning inom området. En omväxlande, viktig och utmanande roll för en journalist som bevakat miljö och hållbarhetsfrågor, eller har någon form av miljöutbildning.

Om tjänsten
Som journalist hos oss ansvarar du för artiklar och nyheter i tidningen, på webben, i sociala medier och i vårt nyhetsbrev. Du agerar tillsammans med vår chefredaktör som vårt ansikte utåt och bygger ett relevant nätverk bland leverantörer och branschpersonligheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
– Skriva artiklar och nyheter om miljö- och hållbarhetsfrågor ur ett näringslivsperspektiv
– Bevaka och analysera viktiga händelser inom området
– Publicera på webb och sociala medier samt arbeta med trafikmål, inklusive SEO
– Vara aktiv i tidningens utveckling
– Representera tidningen vid konferenser och andra event

Om dig
Vi söker dig som är en etablerad journalist med ett uttalat intresse för området och ett allmänt samhällsengagemang. Gärna utifrån ett politiskt eller ekonomiskt perspektiv. Du vet hur man skapar engagerande och inspirerande innehåll, såväl i en tidning som på andra plattformar. Hos oss kommer din erfarenhet av att skriva och skildra komplexa skeenden väl till pass. Har du även arbetat med att skapa enklare filmer för webben är det ett plus.

Som person tror vi att du är nyfiken och har näsa för nyheter, är initiativrik och får saker att hända. En uttalad lagspelare som förstår vikten av struktur och eget journalistiskt arbete. Är du dessutom bekväm i, och gillar offentliga sammanhang, är du förmodligen just den vi söker.

Om oss
Miljö & Utveckling ges ut av Pauser Media med kontor vid Globen i Stockholm. Ett växande medieföretag med god lönsamhet och inriktning på strategisk information inom olika ämnes- och yrkesområden. En trivsam och inkluderande kultur där eget ansvar och egna initiativ är viktigt. Förutom Miljö & Utveckling ger vi ut KvalitetsMagasinet, Vd-tidningen och Telekom idag.

Våra anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Vi har kollektivavtal och tillträde sker under perioden januari – februari.

Så söker du tjänsten
Din ansökan gör du här. Bifoga din Linkedinprofil eller cv och gärna ett personligt brev. Märk din ansökan ”Journalist Miljö & Utveckling”. Vi intervjuar och tillsätter löpande, så skicka in ansökan redan idag. Har du kompletterande frågor kontaktar du Magnus Wallén på 070-268 74 20.


Verifierad av MonsterInsights