fbpx
Söka jobb
2022-01-03 Magnus Wallén

Redaktör för Hållbart Samhällsbyggande

Nyhetstjänsten Hållbart samhällsbyggande bevakar hela kedjan inom samhällsbyggnadssektorn, från planering till utförande och förvaltning och skriver om goda exempel, forskning, innovation, politik, debatt.
Vi skriver om hållbarhet inom områden som stads- och samhällsplanering, energisystem, byggande och renovering. Exempel på frågor vi bevakar är klimatanpassning av samhället, användandet av ekosystemtjänster, återbruk av byggmaterial, klimatutsläpp från byggsektorn och social hållbarhet inom bygg och planering.

Vi söker nu en redaktör som ska driva och stärka vår journalistik och bevakning inom området. En spännande och utvecklande roll som även innebär att skriva artiklar och nyheter för Miljö & Utveckling, ett oberoende magasin och digital nyhetstjänst för de som jobbar professionellt med miljö- och hållbarhetsfrågor inom svenskt näringsliv och offentlig sektor.

Om tjänsten
Du kommer att dela din tid mellan Hållbart samhällsbyggande och Miljö&Utveckling. Som redaktör ansvarar du för våra digitala nyhetstjänster, skriver artiklar och nyheter på vår sajt, i sociala medier, i nyhetsbrev och agerar moderator vid konferenser.

Om dig
Vi söker dig som är en erfaren journalist som har bevakat samhällsplanering och hållbarhet i någon form. Du har förmodligen arbetat som redaktör tidigare och vet vad som krävs när det gäller planering, struktur och att leverera i tid. Du vet hur man skapar engagerande och inspirerande innehåll, såväl i en tidning som på andra plattformar Vi sätter stort värde på kompetens inom digital publicering och erfarenhet av att driva, mäta och analysera trafik och läsarbeteenden.

Som person tror vi att du har näsa för nyheter, är initiativrik, ordningsam och får saker att hända. En uttalad lagspelare som förstår vikten av struktur och eget journalistiskt arbete. Är du dessutom bekväm i offentliga sammanhang är du förmodligen just den vi söker.

Om oss
Hållbart samhällsbyggande och Miljö & Utveckling ges ut av Pauser Media med kontor vid Globen i Stockholm. Ett växande medieföretag med god lönsamhet och inriktning på strategisk information inom olika ämnes- och yrkesområden. En trivsam och inkluderande kultur där eget ansvar och egna initiativ är viktigt. Vi ger även ut KvalitetsMagasinet, Vd-tidningen och Telekom idag.

Våra anställningsvillkor
Vi har kollektivavtal och tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Omgående tillträde, dock senast under februari.

Så söker du tjänsten
Din ansökan gör du här. Bifoga din Linkedinprofil eller cv och gärna ett personligt brev. Märk din ansökan ”Redaktör Hållbart samhällsbyggande”. Vi intervjuar och tillsätter löpande, så skicka in ansökan redan idag. Har du kompletterande frågor kontaktar du Magnus Wallén på 070-268 74 20.