fbpx
Tillsatt
2022-09-22 Björn Lorentzi

Pressekreterare med känsla för PR och opinionsbildning

Vi söker en pressekreterare som vill vara med och driva opinion för en av Sveriges viktigaste organisationer – Lantbrukarnas Riksförbund (LRF). Våra 140 000 medlemmar, som driver 70 000 företag, är nyckeln till ökad självförsörjning och att Sverige ska kunna ställa om till ett mer hållbart samhälle. Var med och bidra till LRF:s viktiga arbete!

De gröna näringarna växer i betydelse och är nu viktigare än någonsin.

Vi erbjuder dig:
Ett spännande jobb där du är med och bidrar i debatten om viktiga frågor inte bara för våra medlemmar utan för samhället i stort. Du får vara med på en resa som precis har börjat i att bygga LRF:s kommunikation ännu starkare. Hos oss får du en arbetsplats där kommunikationsavdelningen och Sveriges främsta experter inom lant- och skogsbruk arbetar i nära samarbete.

Om kommunikationsavdelningen:
Vi är en avdelning som arbetar tätt tillsammans i våra egna digitala kanaler, i kampanjer samt i press. Vi stöttar en medlemsstyrd organisation med en stark regional koppling. Vi arbetar nära våra regionala kommunikatörer som finns på våra fem regionala kontor runt om i landet. Vårt uppdrag är att skapa opinion för frågor som är viktiga för våra medlemmar. De gröna näringarna växer i betydelse och är nu viktigare än någonsin. Våra medlemmar är nyckeln till stärkt försörjningstrygghet och till att Sverige ska kunna ställa om till ett mer hållbart samhälle.

Som pressekreterare ingår du i en av kommunikationsavdelningens tre enheter – den nya enheten ”Nyheter” som består av tre personer. Pressjour ingår och delas mellan enhetens medarbetare. Du rapporterar till presschefen.

Vi söker dig som:

– Älskar nyheter och kan förpacka en nyhet mot media.
– Noga följer samhällsdebatten och förstår hur man driver opinion för att få politikerna att lyssna.
– Gillar att vara en nyhetsjägare och som tänker utspel och nyhetsvinkel.
– Tycker om att vara i hetluften och arbeta i högt tempo.
– Är kreativ och har ett eget naturligt driv.
– Har god kännedom om hur en nyhetsredaktion fungerar.
– Gillar att skapa och sälja in bra stories.
– Förstår att anpassa budskap till rätt nyhetskanal utifrån målgrupp.
– Kan skriva debattartiklar, men tänker alltid nyhetsplats först.
– Gillar att både internt och externt hitta vinklar som stöttar vår opinionsbildning.
– Har erfarenhet av pressarbete – kanske som journalist, inom politik eller pressarbete med opinionsbildande uppdrag.
– Du bör förstås ha ett uttalat intresse för de gröna näringarna.
– Har lätt för att skapa relationer och etablera nätverk – internt som externt.

Din arbetsplats:
Vårt huvudkontor är beläget i Stockholm i helt nyrenoverade lokaler nära Stadshagen som är anpassade efter det nya sättet att arbeta. Kontoret är inrett med resurseffektivitet i centrum, alltifrån medvetna val kring inredning i naturmaterial från det svenska landskapet till förnybar el och återbrukade möbler. I huset finns ett café och en restaurang där du varje dag kan äta mat lagad på råvaror från Sveriges bönder.

LRF arbetar för att vara en modern, attraktiv, flexibel och lyhörd arbetsgivare där vi ser möjligheter att arbeta såväl på kontor, hemifrån eller från annan lämplig plats.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Så söker du tjänsten

Du söker tjänsten genom att ansöka här. Märk din ansökan ”Pressekreterare LRF”. Intervjuer görs löpande, så vänta inte med din ansökan. Har du frågor kontaktar du Magnus på 0702-68 74 20 eller via magnus.wallen@team720.se.

Kort om LRF
LRF finns till för oss som äger och brukar jorden och skogen och som värnar om landsbygdens utveckling. Vi förädlar det svenska naturkapitalet – skogen, jorden, sjöarna. Tillsammans är vi det gröna näringslivet. Hos oss finns kreativitet, entreprenörskap och kunnande. Respekt för djur och natur, för det goda ägandet och brukandet av marken. För förvaltandet av den gröna cellen som ständigt förnyas, vilket är avgörande för ett långsiktigt hållbart samhälle. I allt vi gör utgår vi från en demokratisk grundsyn och vi arbetar aktivt för alla människors lika värde. Läs mer om oss här.

Verifierad av MonsterInsights