fbpx
Tillsatt
2022-05-21 Björn Lorentzi

Chefredaktör Land Lantbruk med Land Skogsbruk

Land Lantbruk med Land Skogsbruk är Sveriges största jord- och skogsbrukstidning. Det är LRFs medlemstidning och når varje vecka ca 166 000 läsare med konstruktiv journalistik från det gröna näringslivet.

LRF Media är ett ledande och framgångsrikt medieföretag med tydliga målgrupper som verkligen uppskattar det bolaget erbjuder. Med en väl fungerande verksamhets- och affärsutveckling ser framtiden både spännande och ljus ut.

 

Om rollen
Hållbarhet och långsiktig matförsörjning har aldrig varit mer aktuellt och i fokus som det är just nu. Som Sveriges största jord- och skogsbrukstidning fyller Land Lantbruk med Land Skogsbruk en viktig roll och nu kan du få vara med och driva tidningen framåt!

Som chefredaktör leder och coachar du en kompetent redaktion på drygt 10 personer bestående av nyhetsredaktörer och ämnesreportrar. Du brinner inte bara för god journalistik och de ämnesområden Land Lantbruk bevakar, du är även en strukturerad, välplanerad och engagerad ledare.

I uppdraget ingår att:

  • Bibehålla tidningens höga anseende och trovärdighet
  • Utveckla innehåll som talar till både opinionsbildare och branschfolk
  • Generera idéer för och implementera nya sätt att arbeta på, som att effektivisera redaktionens arbete, använda ny teknik och nya mediekanaler.

Redaktionen är baserad i Stockholm, men du har medarbetare på flera platser i landet. Du rapporterar till Publisher och ansvarig utgivare.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Om dig
Vi söker en person som redan idag har erfarenheter från arbetsledande ställning som chefredaktör, redaktionschef eller nyhetschef och med vana att leda en redaktion. Praktisk erfarenhet av lantbruk och/eller relevant lantbruksutbildning är ett plus, men inte ett krav.

Därför kan det vara din nästa arbetsplats
LRF Media är ett mycket lönsamt mediebolag där driv och affärsutveckling går hand i hand med en mycket sund personalpolitik. Det är högt i tak och det finns utrymme att få genomföra idéer där alla får chansen att utvecklas. Som en ledande aktör inom de gröna näringarna är hållbarhetsfrågor centrala. De är inte bara fina ord – de betyder något på riktigt.

Ansök redan idag
Börja med att skicka ett mail med din intresseanmälan till bjorn.lorentzi@team720.se. Märk ditt mail med ”Chefredaktör”. Intervjuer kommer att göras löpande och vi tillsätter så fort vi hittar vår Chefredaktör. Så vänta inte med din ansökan.
Har du frågor kontaktar du Björn på 0733-44 13 30.

Om LRF Media
Vi är mediehuset som förstår kraften i jorden och potentialen i det gröna näringslivet. Vi skapar innehåll som engagerar och tjänster som gör nytta. Vi är ett nav för innovation och affärsmöjligheter. Genom våra starka varumärken Land, Land Lantbruk, Land Skogsbruk, Lantmannen, ATL, Brid, Agfo, Skira, Ehandel, Land Shopping och Brath driver vi landets frågor för en innovativ och växande landsbygd. Läs mer här.

Verifierad av MonsterInsights