fbpx
2020-11-11 Andreas

Rekryteringen som slutade i en riktig solskenshistoria

Ibland slutar rekryteringar i riktiga solskenshistorier.
Så var det för Johan Sandin och Petter Lindholm som var Team720:s slutkandidater i en rekrytering för Geeks tidigare i höst.
Johan och Petter visade på sådana kvaliteter att Edin Mehinovic, försäljningschef på Geeks inte kunde välja utan istället gjorde plats för båda kandidaterna.
Petter Lindholm och Johan Sandin börjar under november sina nya uppdrag som Key Account Managers på Geeks
Petter Lindholm och Johan Sandin börjar under november sina nya uppdrag som Key Account Managers på Geeks

För några månader hörde Geeks av sig till Team720 för att de behövde hjälp att rekrytera in en erfaren Kam-säljare.

Tjänsten lockade många kandidater och efter en noggrann process och många intervjuer presenterade Team720 två riktigt vassa slutkandidater.

Även om Johan Sandin och Petter Lindholm hade liknande bakgrund så var de på många sätt olika och hade olika egenskaper som kompletterade varandra bra.

Så bra att Edin Mehinovic, försäljningschef på Geeks, fick svårt att välja vilken av kandidaterna han ville anlita för att bygga upp en vass säljavdelning inhouse.

–  Team720 hjälpte oss att på ett träffsäkert sätt få fram kvalificerade slutkandidater till denna rekrytering. Vi hade initialt en position öppen, men kvaliteten i rekryteringsprocessen och sättet som kandidaterna kompletterade varandra på gjorde att vi valde att anlita två erfarna affärsmän!, säger Edin Mehinovic, försäljningschef på Geeks.

Nya på jobbet

Med start den 9 november började Johan Sandin som KAM på Geeks och efter en hektisk första dag på jobbet ser han med glädje fram emot en spännande framtid på det nya arbetet.

– Det känns fantastiskt roligt att komma till Geeks. Den första dagen är det alltid mycket nytt att ta in men det känns verkligen roligt och bra på alla sätt och vis.

Rekryteringsprocessen lyfter han fram som väldigt positiv.

– Jag är väldigt imponerad av hur Team720 agerade och skötte processen. Det kändes väldigt proffsigt hela vägen. Jag tror faktiskt att jag hade varit nöjd även om jag inte fått jobbet, säger Johan Sandin.

Nästa vecka börjar även Petter Lindholm sin anställning och även han är glad och laddad inför det nya uppdraget på Geeks.

– Min primära uppgift blir att lära känna kunderna på djupet och med den insikten utveckla vårt erbjudande. Att optimera kundernas möjligheter att kommunicera med Geeks väldigt spännande målgrupp. säger Petter Lindholm och fortsätter:

–  Rekryteringsprocessen har jag upplevt som gedigen, strukturerad och samtidigt trevlig och personlig. Detta både i kontakten med Team720 och Geeks.

”Helheten som gjorde att vi lyckades”

Kenny Hallberg och Magnus Wallén var ansvariga rekryterare på Team720 och de som ledde rekryteringsprocessen för tjänsten på Geeks.

Hur känns det när kunden är så pass nöjd att den väljer att anställa båda slutkandidater?

–Oerhört bra, och det ska bli spännande att följa Geeks och deras fortsatta resa. Det är viktigt att understryka att det var helheten som gjorde att vi lyckades. När man har en transparent rekryteringsprocess där både kandidater, bolag och rekryterare är öppna med vad man är på jakt efter och vill ha ut av processen så kan denna typ av solskenshistoria inträffa, säger Magnus Wallén och Kenny Hallberg på Team720.

Verifierad av MonsterInsights