fbpx
Tillsatt
2022-06-16 Björn Lorentzi

Ansvarig webbredaktör till Lantbrukarnas Riksförbund

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en partipolitiskt obunden företagar- och intresseorganisation för människor och företag inom de gröna näringarna. LRFs omkring 140 000 medlemmar driver tillsammans nästan 70 000 företag och det gröna näringslivet står för lite mer än 4 procent av Sveriges BNP.

Nu vill LRF stärka sin kommunikation i digitala kanaler och rekryterar en ny redaktör med ansvar för webben.

 

Om rollen

Hållbarhet och långsiktig matförsörjning har aldrig varit mer aktuellt och i fokus än just nu. Som ansvarig redaktör får du en central roll och är med och driver dessa frågor framåt.

I rollen som ansvarig webbredaktör ingår att:

 • Driva och utveckla webben som kanal för LRF mot våra olika målgrupper.
 • Ha ägandeskap för innehåll, struktur, navigation, taggningsstrategi och den totala upplevelsen av webben.
 • Omvärldsbevaka kring de gröna näringarna
 • Planera, prioritera och besluta vilken information som ska ut och i vilka kanaler. I nära samarbete med Press och Projekt/Kampanj samt kollegor på olika avdelningar inom LRF.
 • Skriva innehåll till webben.
 • Skapa räckvidd för LRFs olika kanaler (organiskt, köpt, SEO, etc)
 • Tillsammans med Regioner & Folkrörelseutveckling och regionerna arbeta för att stärka upplevelsen av folkrörelsen LRF samt stärka medlemskommunikationen.
 • Utveckla innehållet i de olika digitala kanalerna mot de prioriterade målgrupperna för LRF. För att nå de övergripande målen för LRF.
 • Vara delaktig i att utveckla LRFs digitala kanaler för att optimera dem och de kommunikativa investeringarna vi genomför. Just nu håller vi på att bygga en ny webb som du kommer vara med att lansera och utveckla.

LRF:s huvudkontor finns i Stockholm, men du samarbetar med personer på flera platser i landet. Bland annat runt om i våra regioner. Du rapporterar till Chef Digital Kommunikation.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Vi tror att du känner igen dig på merparten av detta:

 • Erfarenhet av att arbeta som webbredaktör med fokus på redaktörskapet och planering
 • Erfarenhet av att öka räckvidd, bland annat genom att jobba med marknadsföring och SEO
 • Intresse för de gröna näringarna
 • Trivs med att arbeta i ett högt tempo
 • Är engagerad och har god samarbetsförmåga
 • Tycker om helhetsperspektiv och strategiskt tänkande
 • Har lätt för att skapa relationer och etablera nätverk – internt som externt

Därför kan det här vara din nästa arbetsplats

Lantbrukarnas Riksförbund är en av Sveriges största företagar- och intresseorganisationer. God ekonomi, mycket driv och affärsutveckling går hand i hand med en sund personalpolitik. Kontoret är inrett med fokus på resurseffektivitet med medvetna val kring inredning i naturmaterial från det svenska landskapet till förnybar el och återbrukade möbler. I huset finns ett café och en restaurang där du varje dag kan äta mat lagad på råvaror från Sveriges bönder.
Beläget på Västra Kungsholmen (karta), med 25 meter från Stadshagens tunnelbana och 200 meter till vattnet, har du ett citynära område med natur runt hörnet. På fem minuter med tunnelbanan tar du dig enkelt till T-centralen. I området finns restauranger och caféer längst vattnet samt all tänkbar service som affärer, apotek och gym.

Ansök redan idag

Du söker tjänsten genom att ansöka här. Märk ditt mail med ”Ansvarig Webbredaktör”. Intervjuer kommer att göras direkt efter semestern och vi tillsätter sedan så fort vi hittar den vi söker. Så vänta inte med din ansökan.
Har du frågor kontaktar du Magnus på 0702-68 74 20 eller magnus.wallen@team720.se.

Berättelsen om LRF

LRF finns till för oss som äger och brukar jorden och skogen och som värnar om landsbygdens utveckling. Vi förädlar det svenska naturkapitalet – skogen, jorden, sjöarna. Tillsammans är vi det gröna näringslivet. Hos oss finns kreativitet, entreprenörskap och kunnande. Respekt för djur och natur, för det goda ägandet och brukandet av marken. För förvaltandet av den gröna cellen som ständigt förnyas, vilket är avgörande för ett långsiktigt hållbart samhälle. I allt vi gör utgår vi från en demokratisk grundsyn och vi arbetar aktivt för alla människors lika värde. Läs mer här.

Verifierad av MonsterInsights